Inail classificeert Covid-19-infectie als een arbeidsongeval.

Het coronavirus zal moeilijk te verslaan zijn en het zal blijven circuleren, helaas moeten we leren leven met Covid-19, tenminste totdat het vaccin verschijnt.
Na meer dan een maand van blokkering zou het land helemaal opnieuw moeten beginnen, en natuurlijk snel. Ondernemers zijn zich er terdege van bewust dat ze in de meeste gevallen gedwongen werden hun bedrijven te bevriezen, en nu dringen ze er terecht op aan het werk te hervatten.
Na de herontdekking zullen ze echter niet alleen worden geconfronteerd met de economische gevolgen van de coronavirus-noodsituatie, maar zullen ze er ook ernstige verantwoordelijkheid voor dragen.

Sectie 42 van Cura Italia’s decreet in paragraaf 2 bepaalt in feite dat als een werknemer besmet is met Covid-19, de zaak zal worden vermeld in het Inail-register als een arbeidsongeval. Dit staat bovendien vermeld in circulaire 13 van 3 april van het Instituut. Dientengevolge, “wanneer Inail een arbeidsongeval erkent voor een werknemer, kan deze laatste – zoals in ieder geval een arbeidsongeval – terugslaan bij de werkgever. Daarom ligt de verantwoordelijkheid bij ondernemers en de erkenning van het coronavirus als een arbeidsongeval zal ongetwijfeld bijdragen aan mogelijke acties, procedures en schadeclaims van werkgevers.
Het zal natuurlijk erg moeilijk zijn om de exacte tijd en plaats van de coronavirus-infectie te herstellen, en in de toch al moeilijke periode voor Italiaanse bedrijven was deze andere verantwoordelijkheid niet nodig.

Uw HR-consult.

We werken met Broker-logica.
Wij helpen u de beste deal te vinden voor het flexibel managen van uw personeel.