Het bedrijf blijft niet alleen werken, maar breidt ook zijn activiteiten uit, evenals na spoedeisende medische zorg. Vervallen termijncontracten voor maximaal 12 maanden?

De onderneming kan in een soortgelijke zaak het gebruik van de redenen voorzien in het Besluit waardigheid (artikel 19 cc van het wetsbesluit nr. 81/2015) evalueren en betrekking hebben op zowel tijdelijke als objectieve behoeften die geen verband houden met gewone activiteiten (lat. A) en behoeften in verband met een tijdelijke, significante en niet-programmeerbare toename van gewone activiteiten (letter b): of COVID Emergency – 19.

Een soortgelijke reden kan worden gebruikt, zowel als het nodig is om te voorzien in nieuwe administratieve contracten, als in geval van verlenging, tot de duur van de noodsituatie op het gebied van gezondheid en in ieder geval om situaties op te lossen die verband houden met de impact van Covid-19.

Het bedrijf moet een medewerker inhuren die in het verleden al kracht had omdat ze bijvoorbeeld haar interne procedures al kent: kan dit door COVID – 19?

Ja, dit is mogelijk tot de duur van de gezondheidsnoodsituatie en in ieder geval om te gaan met situaties als gevolg van blootstelling aan Covid-19.
* COVID-19 brengt natuurlijk een tijdelijke en significante toename van normale activiteit met zich mee (dit zijn gemakkelijk aan te tonen situaties), en niet-programmeerbaarheid volgt duidelijk uit het feit dat de ziekte en de verspreiding van het virus in Italië niet te verwachten waren
Deze reden kan natuurlijk betrekking hebben op zowel werknemers die al relaties hadden met deelnemende bedrijven en die daarom moeten worden verlengd (wat noodzakelijkerwijs een wettelijke voorwaarde vereist), en degenen die hun activiteiten zonder uitleg crediteren (onder het eerste contract), wat als gevolg daarvan verlengingen overschrijden de door de wetgever vastgestelde drempel van 12 maanden.

Uw HR-consult.

We werken met Broker-logica.
Wij helpen u de beste deal te vinden voor het flexibel managen van uw personeel.